Kuntotestaus

KESTÄVYYSTESTIT (Mia puh 044 0425 982)

SYKETASOJEN TESTAUS KUNTOILIJOILLE JA URHEILIJOILLE (ns. tasotesti tai laktaattitesti)

TESTIPÄIVÄT toukokuussa Paunun urheilukentällä:

Ke 17.4.2019 Ryhmät klo 17.30

Ke 12.5.2019 Ryhmät klo 11.00

Ilmoittautuminen juosten tehtäviin testeihin viimeistään 2vrk ennen testiä (mia.taini@gmail.com/044-0425982). Testin hinta testipäivänä 60€.

Lenkkeiletkö juosten tai pyöräillen vähintään kaksi kertaa viikossa? Haluatko saada tietoa elimistösi toiminnasta ja kuntotasosta voidaksesi harjoitella tehokkaammin? Jos vastaus on molempiin kysymyksiin kyllä niin tasotesti on yksinkertainen, sopiva testi juuri sinulle. Testissä määritetään sinulle harjoitteluusi sopivat syketasot (aerobinen ja anaerobinen kynnys), arvioidaan kestävyyskuntosi tasoa sekä verrataan oman kuntosi eri osa-alueita keskenään. Pyörällä tehtävässä testissä testin suurin anti on sykerajojen saamisessa.

Juosten tehtävä testi tehdään urheilukentällä ja sopii sekä kuntoilijoille että kilpaurheilijoille. Testattava juoksee testissä yleensä 5-7x1000m niin, että jokainen veto tehdään edellistä kovemmalla teholla. Ensimmäisen kilometrin vauhti on kuntoilijoilla usein kävelyvauhti. Jokaisen kilometrin jälkeen sormenpäästä otetaan verinäyte, josta analysoidaan veren laktaattipitoisuus ja testin aikana syke tallennetaan sykemittarille. Saatujen syketietojen, laktaattiarvojen ja vauhdin perusteella määritetään henkilökohtaiset kynnyssykkeet ja -vauhdit lenkkeilyn optimoimiseksi. Testi soveltuu hyvin myös kestävyyskunnon kehityksen seuraamiseen. Saat testistä kuntotestipalautteen ja yleisiä jatko-ohjeita miten kehittää kestävyysominaisuuksiasi eteenpäin.

Pyöräillen kuntoileville vastaavan testin voi tehdä myös kuntopyörällä.

Testin hinta 60-70€ ryhmän koosta riippuen.

Tasotestin yhteyteen voit ostaa seuraavia lisäpalveluita:

- Juoksutekniikka-analyysi 35€ (erikseen ostettuna 45€)

- Palautekeskustelu (henkilökohtainen 30min 20€, yli 6 henkilön ryhmässä 90min 60€)

- Henkilökohtainen harjoitusohjelma 65€/kk, erikseen ostettuna 75€/kk

- Rasvaprosentin mittaus pihtimenetelmällä + 5€


2. UKK-kävelytesti ryhmille

Soveltuu kestävyyskuntotestaukseen aloitteleville liikkujille. Testi suoritetaan kävelemällä 2km. Ajan ja sykkeiden perusteella määritetään testattavan kuntotaso. Testiin sisältyy kirjallinen palaute jatko-ohjeineen. Hinta 30€.